Grčki bend otvara hevi-metal festival u Doljevcu

Izvor: JužneVesti.com, 14.Jun.2022, 09:49

Grčki bend otvara hevi-metal festival u Doljevcu

Međunarodni festival "Slaughter heavy metal" koji se od 1. do 3. jula održava u nekadašnjoj klanici u Doljevcu, otvoriće bend Sewn mouth. Posetioci će moći da čuju i 10 autorskih i dva tribjut metal benda koji sviraju muziku poznatih grupa Pantera i Metallica. U isto vreme, na istom mestu, biće održan i Internacionalni festival umetničkih horor filmova.

Pored grčkog benda, nastupiće i sastavi Rejuvenation iz Bugarske i beogradski Jenner.
>> Pročitaj celu vest na sajtu JužneVesti.com << />
U okviru festivala biće organizovano takmičenje mladih autorskih hevi metal bendova. Konkurs je otvoren do nedelje 19. juna, a prijave sa biografijom i kontakt podacima, bendovi mogu da pošalju na imejl [email protected]. Pobednik festivala nastupa 3. jula na glavnoj festivalskoj bini u revijalnom delu programa - kažu organizatori.

Pored hevi-metal festivala, biće održan i Internacionalni festival umetničkih horor filmova "Slaughter Festival" u nekadašnjoj doljevačkoj klanici u organizaciji Komplos Art Factory, udruženja građana iz Doljevca.

Biće prikazano 20 filmova na tri bioskopska platna, kako u glavnoj hali, tako i u fabričkom krugu nekadašnje klanice. Biće prikazani dugometražni igrani, dokumentarni, eksperimentalni i kratki filmovi horor žanra. Umetnički direktor festivala je najveći srpski poznavalac horor kinematografije Dejan Ognjanović, pisac, kritičar, prevodilac i urednik - dodaju organizatori.

Predsednik žirija je Alin Ludu Dumbrava, filmski kritičar, programer, scenarista i dugogodišnji selektor i umetnički direktor "Drakula film" festivala u Brašovu, Transilvanija, posvećenog horor filmovima.

Najbolji film biće nagrađen "Zlatnom macolom", što je asocijacija na radni alat doljevačke klanice osnovane daleke 1952. godine. Pored muzike i projekcija filmova, posetioci ce moći da vide i muralima oslikane zidove klanice na temu istorije filmskog horora, a u subotu 2. jula biće organizovana tribina pod naslovom „Pola veka Leptirice: horor u srpskoj kinematografiji“ - ističu organizatori.

Ulaz je besplatan za posetioce, a prvih 100 gledalaca svakog dana degustiraće besplatno pivo i kokice.

Za publiku iz Niša i Leskovca biće organizovan specijalan autobuski prevoz do Doljevca i nazad, kao i besplatan parking za one koji dolaze svojim kolima.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na JužneVesti.com...






Povezane vesti

Sewn Mouth otvara Slaughter Heavy Metal Festival u Doljevcu

Izvor: Megafon.co, 14.Jun.2022

Međunarodni Slaughter Heavy Metal Festival održava se od 1. do 3. jula u nekadašnjoj doljevačkoj klanici. Posetioci će imati priliku da čuju deset autorskih i dva tribjut metal benda koji sviraju muziku poznatih grupa Pantera i Metalika.. Festival otvara grčki bend Sewn Mouth, a između ostalih,...

Nastavak na Megafon.co...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta JužneVesti.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta JužneVesti.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.