Grčki anarhisti preuzeli odgovornost za eksploziju u tržnom centru

Izvor: Blic, 25.Jan.2013, 00:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčki anarhisti preuzeli odgovornost za eksploziju u tržnom centru

Militantni grčki anarhisti preuzeli su danas odgovornost za bombu koja je eksplodirala u tržnom centru u blizini Atine i lakše ranila dvojicu čuvara.

Dve partnerske anarhističke organizacije koje sebe nazivaju "Divlja sloboda" i "Podstrekivači socijalnih eksplozija" objavile su na jednom levičarskom sajtu da su postavile bombu koja je u nedelju eksplodirala u tržnom centru.

Ove dve, do sada nepoznate, organizacije navele su da je tržni centar bio meta, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << jer predstavlja "groblje ljudskih i pravih vrednosti", preneo je AP.

Anarhisti tvrde da nisu želeli nikome da nanose povrede i da su na vreme upozorili vlasti.

Eksplozivna naprava bila je smeštena u kantu za otpatke u blizini filijale Narodne banke. Postojale su dve upozoravajuće najave jednom dnevnom listu, približno pola sata pre eksplozije, ali je policija mislila da su one lažne, preneo je ranije Rojters.

Posle duže pauze koja je usledila posle suzbijanja levičarskih terorističkih grupa u Grčkoj, anarhisti u poslednje vreme ponovo napadaju simbole bogatstva i autoriteta.

Povezane vesti: U Kosovskoj Mitrovici sinoć dve eksplozije Eksplozija u centru Kosovske Mitrovice, nema povređenih Protest u Atini zbog hapšenja skvotera Anarhisti napali domove pet istaknutih grčkih novinara Policija: Na pruzi kod Zagreba je ipak bio eksploziv
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.