Izvor: Radio 021, 05.Jul.2020, 16:49

Grčka zatvara granice za državljane Srbije od sutra ujutro, zabrana ulaska do 15. jula

Ministarstvo spoljnih poslova Grčke odlučilo je da zatvori svoje granice za državljane Srbije.

"Na osnovu analize epidemioloških podataka odlučeno je da se obustavi pristup državaljana Srbije Grčkoj sa svih tačaka ulazaka bez izuzetka. Zabrana stupa na snagu sutra, u ponedeljak 6. juna u 6 ujutru i trajaće do 15. jula", navodi se u saopštenju vlade Grčke.

Direktor asocijacije turističkih agencija (YUTA) Aleksandar Seničić rekao je za N1 da >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << će svi koji su na letovanju u Grčkoj, moći da ostanu do kraja svog aranžmana.

"Neće ih isterati napolje, nema problema, ostaviće ih tamo da završe i po rasporedu će se vraćati", dodao je Seničić.

Dačić: Ne krećite ka Grčkoj

Ambasadu Srbije u Atini zvanično je obavestio kabinet grčkog premijera Kirjakosa Micotakisa da će Grčka od sutra zatvoriti granice za građane Srbije, osim za neophodna putovanja za koja je potrebna posebna dozvola, izjavio je danas Tanjugu ministar spoljnih poslova Ivica Dačić.

"Upozoravamo građane da ne kreću na put prema Grčkoj kako bi se izbegla situacija da se veliki broj naših građana zatekne u putu ili na grčkim graničnim prelazima bez mogućnosti da uđu na teritoriju Grčke", istakao je ministar.

Autor: N1, Tanjug, 021

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.

Nastavak na Radio 021...






Povezane vesti

Potvrđeno pisanje “Novosti”: Grčka objavila do kada Srbi neće moći u ovu zemlju

Izvor: Večernje novosti, 05.Jul.2020

Građanima Srbije od 6 jula u šest sati ujutru biće zabranjen ulazak u Grčku GRAĐANIMA Srbije od 6 jula u šest sati ujutru biće zabranjen ulazak u Grčku. Ova zabrana trajaće do 15. jula, navedeno je u saopštenju grčke vlade. Kako prenose lokalni mediji, vlada je tu odluku...

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.