Grčka uslovljava EU

Izvor: Akter, 19.Feb.2016, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka uslovljava EU

Grčka želi da joj partneri u EU obećaju da neće zatvoriti granice za izbeglice do 6. marta ili će blokirati dogovor kojim bi se zadržala Britanija u bloku, na maratonskim razgovorima danas u Briselu, rekao je neimenovan vladin izvor, prenosi AFP

"Tražimo jedinstvenu odluku da do 6. marta (kada je planiran samit EU i Turske) nijedna država ne zatvori jednostrano svoje granice... Ako ne bude >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << tako, grčka vlada neće usvojiti završni tekst" na takozvanom "Brexit samitu", rekao je taj izvor za AFP.

Austrija je ranije danas najavila da će prihvatiti maksimalno 80 zahteva za azil dnevno i tako je ograničila dnevne kvote za tranzit ljudi.

"Ako Austrija zatvori svoje granice to će imati domino efekat za nas", rekao je izvor iz grčke vlade.

"Nemačka kancelarka Angela Merkel je obećala da se pozicija Nemačke neće promeniti (do 6. marta). Tražimo od ostalih članica da učine isto", naveo je neimenovani zvaničnik.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Ili otvorene granice ili ...

Izvor: Mondo, 19.Feb.2016

Grčka želi da joj partneri u EU obećaju da neće zatvoriti granice za izbeglice do 6. marta ili će blokirati dogovor kojim bi se zadržala Britanija u bloku, na maratonskim razgovorima danas u Briselu, rekao je neimenovan vladin izvor...Foto: Beta/AP.."Tražimo jedinstvenu odluku da do 6. marta (kada...

Nastavak na Mondo...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.