Grčka ukida gotovo sve epidemiološke mere; Peking pooštrava anti kovid mere

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Maj.2022, 02:17

Grčka ukida gotovo sve epidemiološke mere; Peking pooštrava anti kovid mere

Grčka od danas ukida sve epidemiološke mere uvedene zbog sprečavanja širenja korona virusa, osim obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i ta mera ostaje na snazi bar do kraja maja, piše atinski Katimerini.

Za ulazak u ovu zemlju, navodi se, više neće biti potrebne potvrde o vakcinaciji, negativni PCR testovi, kao ni za restorane, kafiće ili kulturne institucije.

Nošenje maski na >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << otvorenom ostaje na nivou preporuke na mestima gde su gužve.

Na snazi ostaje mera da se zaposleni u zdravstvenim i ustanovama za stare moraju testirati brzim antigenskim testom dva puta nedeljno, dok će u školama i još nekim institucijama ta obaveza biti svedena na jedanput u sedam dana.

Peking pooštrava anti kovid mere

Kineska prestonica Peking danas je pooštrila anti kovid mere, nastojeći da suzbije novi talas korone.

Grad se već deseti dan bori protiv širenja epidemije, a dnevno se beleže na desetine novih slučajeva, preneo je Rojters.

Mera zaključavanja u Pekingu još nije uvedena, ali od danas važe pooštrena pravila socijalne distance, a uveden je i nov krug masovnih testiranja u najugroženijim četvrtima.

Protekle nedelje, suspendovani su skupovi u institucijama kulture i zatvoreni su restorani.
Pogledaj vesti o: Coronavirus

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

GRČKA UKINULA GOTOVO SVE MERE Više nisu potrebne potvrde o vakcinaciji, PSR, ni maske, samo je na snazi još OVO PRAVILO

Izvor: Blic, 01.Maj.2022

U Grčku od danas bez epidemioloških mera, osim obaveznog nošenja maski u zatvorenom prostoru i ta mera ostaje na snazi bar do kraja maja, piše atinski Katimerini.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.