Grčka, uhapšen osumnjičeni za slanje pisma-bombi zvaničnicima

Izvor: RTS, 28.Okt.2017, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka, uhapšen osumnjičeni za slanje pisma-bombi zvaničnicima

Policija saopštila da se nastavlja potraga za drugim osumnjičenima, nakon što je antiteroristička jedinica uhapsila muškarca iz Atine osumnjičenog za slanje pisma-bombi.
Državljanin Grčke (29) je uhapšen zbog sumnje da je slao pisma-bombe domaćim i stranim zvaničnicima.

"Nastavlja se potraga za drugim osumnjičenima", navodi se u saopštenju policije.
Dodaje se da je muškarac >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << bio od ranije poznat po svojim vojnim aktivnostima, prenosi AFP.
Prilikom jednog od napada pismom-bombom povređen je bivši premijer Lukas Papademos, ali i sekretar MMF-a u Parizu, a jedno takvo pismo otkriveno je u Berlinu kod kancelarije tadašnjeg nemačkog ministra finansija Nemačke Volfganga Šojblea.
Pisma su poslata i pojedinim evropskim zvaničnicima, ali su presretnuta pre nego što su stigla do njih.
Policija je utvrdila da su pisma-bombe sadržala prah koji se obično koristi za punjenje vatrometa.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka: Uhapšen osumnjičeni za slanje pisma-bombi

Izvor: B92, 28.Okt.2017

Atina -- Grčka policija saopštila je da je uhapsila muškarca (29) osumnjičenog za slanje pisma - bombi domaćim i stranim zvaničnicima..."Nastavlja se potraga za drugim osumnjičenima, nakon što je antiteroristička policija uhapsila muškarca iz Atine, građanina Grčke", navodi se u saopštenju...

Nastavak na B92...

U Grčkoj uhapšen osumnjičeni za pisma-bombe protiv državnih poverilaca

Izvor: NoviMagazin.rs, 28.Okt.2017

Grčka policija je danas saopštila da je uhapsila prvog osumnjičenog, jednog 29-godišnjeg Grka, jer je proletos slao pisma-bombe poveriocima grčke države, od kojih je jedno ranilo bivšeg premijera i centralnog bankara Lukasa Papadimosa...Osumnjičeni je presretnut jutros, kada je izlazio iz stana...

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.