Izvor: RTS, 27.Jul.2021, 18:13

Grčka – stigao tropski talas

U Grčku je stigao tropski talas iz Afrike, koji će u narednih deset dana živu u termometru podići na više od 40 stepeni.
Na zapadu Grčke počinje desetodnevni toplotni talas sa temperaturama koje će preći 40 stepeni Celzijusa. Meteorolozi upozoravaju da će visoke temperature trajati sve do 8. avgusta.

Od >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << narednog petka dani bi trebalo da podsećaju na one smrtonosne vrućine 1987. godine, kada je život izgubilo više od 1.300 ljudi. 
Prema vremenskim izveštajima, temperatura će lokalno dostizati i do 45 stepeni Celzijusa u nekim oblastima, dok će vetar duvati jačinom od 5 do 6 bofora do četvrtka, kada će oslabiti. 
Talas vrućine, koji dolazi iz Afrike, zahvatiće regione jugoistočne Evrope i južnog Balkana, posebno Grčku.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.