Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2021, 18:42

Grčka slavi finale: Cicipasu pripao sudar mladih lavova i to posle pet setova!

Aleksandar Zverev se vratio u meč, ali na kraju je poražen - 3:2

Veliki uspeh za Stefanosa Cicipasa! Grčki teniser plasirao se u finale Rolan Garosa pobedom nad velikim rivalom Aleksandrom Zverevim i to posle punih pet setova - 3:2 (6:3, 6:4, 4:6, 4:6, 6:3).

Cicipas je poveo sa 2:0, Zverev je vratio i poravnao na 2:2, a onda je Grk pokazao da je jači u glavi i stigao do plasmana u finale Rolan Garosa. Tamo će čekati boljeg iz duela >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << Novak Đoković - Rafael Nadal.

Cicipas je ušao u utakmicu kao favorit i to je dokazao u prvom delu meča pa je prilično ubedljivom igrom lako došao do prednosti od 2:0 u setovima. Prvi set je bio jednostavniji za Grka, a onda je u drugom Zverev poveo sa 3:1, pa dopustio čak tri brejka protivniku i Cicipas je bio blizu pobede.

Morao je nemački teniser nešto hitno da menja, da unese varijacije u igru i to se i dogodilo u nastavku, pa je Zverev stigao do poravnanja u setovima - 2:2.

Počeo je Cicipas značajno sigurnije da igra, pre svega na svoj servis, a pored toga je i u trećem i u četvrtom setu "kljucnuo" po jedan brejk i tako vratio meč u potpunu neizvesnost.

Suštinski se na startu petog seta sve vratilo u početnu poziciju, a Cicipas je pokazao veću mentalnu snagu, pa je u četvrtom gemu stigao do brejka, a onda i poveo sa 4:1 i samim tim stigao na korak od plasmana u finale. Na kraju je i ispunio veliki cilj.

Uskoro opširnije...

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Povezane vesti

Grčka slavi finale: Cicipasu pripao sudar mladih lavova posle pet setova!

Izvor: MozzartSport.com, 11.Jun.2021

Aleksandar Zverev se vratio u meč, ali na kraju je poražen - 3:2..Veliki uspeh za Stefanosa Cicipasa! Grčki teniser plasirao se u finale Rolan Garosa pobedom nad velikim rivalom Aleksandrom Zverevim i to posle punih pet setova - 3:2 (6:3, 6:4, 4:6, 4:6, 6:3)...Cicipas je poveo sa 2:0, Zverev je vratio...

Nastavak na MozzartSport.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.