Izvor: Nezavisne Novine, 06.Sep.2017, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka se provukla do osmine finala

Košarkaška reprezentacija Grčke izvukla se u posljednjem trenutku i pobjedom protiv Poljske 95:77 u 5. kolu grupe A obezbijedila plasman u osminu finala Evropskog šampionata.

Heleni su sa učinkom 2-3 zauzeli četvrto mjesto i u prvoj rundi nokaut faze sastaće se sa selekcijom Litvanije, prvoplasiranom ekipom grupe B.

Poljska je u većem dijelu utakmice bila ravnopravan rival Grcima, u prvoj četvrtini >> Pročitaj celu vest na sajtu Nezavisne Novine << imali su i 8 poena viška, ali u odlučujućem četvrtom periodu do izražaja je došao kvalitet njihovog rivala.

Grčka je u 38. minutu serijom 13:4 došla do ogrominih 12 poena viška (87:75) i definitivno prelomila meč.

Nejafikasniji u pobjedničkoj ekipi bili su Kostas Slukas sa 26 poena, Nik Kalates je zabilježio dabl-dabl sa 24 poena i 10 asistencja, Jorgos Printezis je dodao 14, a Janis Burusis 10 koševa.

Kod Poljaka je odličan bio Damjan Kulig sa 26 poena i 7 skokova, Adam Vačinski je upisao 17 i Lukaš Košarek 12 poena.

Greece

Nastavak na Nezavisne Novine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Nezavisne Novine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Nezavisne Novine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.