Izvor: N1 televizija, 10.Avg.2018, 18:08 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Grčka salata sa sardinama
Visoke temeprature baš i ne bude želju za stajanjem uz šporet i za kuvanjem. Upravo zato tokom vrelih letnih dana idealan obrok su salate.
Potrebno je:
- 3 kašike limunovog soka
- 2 kašike maslinovog ulja
- 1 sitno naseckani čen belog luka
- 2 kašike sušenog origana
- 1/2 kašičice sveže mlevenog bibera
- 3 srednja paradajza, narezana na velike komade
- 1 veliki krastavac, narezan na veće komade
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
- 1 konzerva oceđene leblebije
- 1/3 šolje izmrvljenog feta sira
- 1/4 šolje tanko naseckanog crvenog luka
- 2 kašike naseckanih maslina
- 2 konzerve (115 g svaka) sardina sa kostima u maslinovu ulju ili salamuri, oceđenih
U većoj posudi umutite limunov sok, ulje, beli luk, origano i biber. Dodajte potom paradajz, krastavac, leblebiju, fetu, luk i masline i nežno promešajte. Servirajte na tanjir i zatim na salatu stavite sardine.
Pogledaj vesti o: Grčka