Grčka prebacuje interventne jedinice na kopnenu granicu sa Turskom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Maj.2020, 15:24

Grčka prebacuje interventne jedinice na kopnenu granicu sa Turskom

Grčki ministar za civilnu zaštitu Mihalis Krisohoidis izvršiće danas inspekciju kopnene granice sa Turskom, nakon što je grčka policija odlučila da pojača odbranu tog područja mobilizacijom dodatnih snaga.

Krisohoidisa će upoznati sa napretkom izgradnje nove grčke ograde dužine 26 kilometara, koja je zamišljena da spreči migrante da tamo prelaze granicu.

Kako je izvestio grčki >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << dnevnik "Katimerini", 14 interventnih jedinica iz cele zemlje prećiće na granični prelaz Evros sutra, u okviru mobilizacije slične onoj koja je sprovedena u martu kada je kriza sa Turskom bila u punom jeku.

Jedinice će pojačati snage u Kastanijesu i južno u Feresu - u dva pogranična područja koja su izložena najvećem pritisku.

Rukovodstvo Grčke policije je, takođe, tražilo da se na Evros prebaci još 125 policajca iz različitih službi širom Grčke da bi se pojačale granične patrole i sprečio masovni ulazak migranata.
Pogledaj vesti o: Turska

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.