Grčka pozvala na konsultacije ambasadora iz AUS

Izvor: Akter, 25.Feb.2016, 19:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka pozvala na konsultacije ambasadora iz AUS

Grčko Ministarstvo spoljnih poslova danas je saopštilo da je pozvalo na konsultacije svog ambasadora iz Austrije, dan nakon što je u Beču održana konferencija ministara unutrašnjih i spoljnih poslova zemalja zapadnog Balkana na temu migrantske krize, na koju grčki predstavnici nisu bili pozvani

Šef grčke diplomatije Nikos Kocijas pozvao je danas ambasadora iz Beča "kako bi se osiguralo očuvanje prijateljskih odnosa između dve države i naroda Grčke i Austrije", >> Pročitaj celu vest na sajtu Akter << navodi se u saopštenju Ministarstva, a prenela je agencija AP.

Grčka je zbog svoje velike morske granice sa Turskom i blizine grčkih ostrva turskoj obali postala glavna tačka ulaska stotina hiljada ljudi koji beže od rata i siromaštva u svojim zemljama i nadaju se boljem životu u Evropi.

Grčko Ministarstvo je istaklo da je "jasno da se sa velikim problemima Evropske unije ne možemo izboriti pomoću misli, mentaliteta i vaninstitucionalnih inicijativa koje potiču iz 19. veka".

"Takva dela bi mogla da potkopaju temelje i proces evropskog ujedinjenja", upozorilo je Ministarstvo.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.