Grčka pozvala građane da odmah napuste Ukrajinu; Šolc: Očekujem korake Rusije ka deeskalaciji krize

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Feb.2022, 12:32

Grčka pozvala građane da odmah napuste Ukrajinu; Šolc: Očekujem korake Rusije ka deeskalaciji krize

Grčko ministarstvo spoljnih poslova je danas uputilo preporuku grčkim državljanima koji se nalaze u Ukrajini da odmah napuste tu zemlju.

“Ministarstvo spoljnih poslova snažno obeshrabruje sva putovanja širom teritorije Ukrajine, a istovremeno preporučuje grčkim državljanima u Ukrajini da odmah napuste zemlju”, navodi se u saopštenju grčkog ministarstva, a prenosi portal “Katimerini”.

Saopšteno je i da je osoblje >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << grčke ambasade u Kijevu svedeno na meru koja se smatra neophodnom, ali da će biti povećan broj zaposlenih u Generalnom konzulatu u Mariupolju.

U međuvremenu, SAD i još dvadesetak zemalja, uključujući Veliku Britaniju, Nemačku, Holandiju, Australiju, Novi Zeland, Hrvatsku, Bugarsku, pozvale su svoje državljane da odmah napuste Ukrajinu usred eskalacije tenzija na relaciji između zvaničnog Kijeva i Moskve.

Šolc: Očekujem korake Rusije ka deeskalaciji krize

Nemački kancelar Olaf Šolc izrazio je danas očekivanje da će Rusija preduzeti jasne korake ka deeskalaciji krize sa Ukrajinom.

Šolc je ukazao da su Nemacka i njeni zapadni saveznici spremni za ozbiljan dijalog sa Rusijom o evropskoj bezbednosti.

"Spremni smo za ozbiljan dijalog sa Rusijom o evropskim bezbednosnim pitanjima", rekao je Šolc na konferenciji za novinare posle sastanka sa ukrajinskim predsednikom Volodimirom Zelenskim, prenosi Rojters.

Nemački kancelar je najavio novi nemački kredit od 150 miliona evra namenjen Ukrajini i ponovio da je Zapad spreman da uvede "veoma dalekosežne i efikasne sankcije" ako Rusija naruši teritorijalni integritet Ukrajine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.