Grčka policija upotrebila suzavac i šok bombe protiv demonstranata u Solunu

Izvor: NoviMagazin.rs, 25.Jun.2018, 22:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka policija upotrebila suzavac i šok bombe protiv demonstranata u Solunu

Policija je danas u Solunu upotrebila suzavac i šok bombe protiv demonstranata koji su protestvovali zbog sporazuma sa Makedonijom oko imena ovog severnog grčkog suseda.

Nema izveštaja o ranjenima i uhapšenima tokom današnjeg protesta u Solunu, prestonici grčke provincije Makedonije.

Do nasilja je došlo kada je 300 protivnika ovog sporazuma pokušalo da prekine debatu koju je organizovala >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << grčka vlada o tom sporazumu. Mesto debate je bilo promenjeno zbog pretnji lokalnih fudbalskih navijača.

Inače, po sporazumu koji su potpisali ministri inostranih poslova dve zemlje ovog meseca, Makedonija će svoje promeniti u Severna Makedonija, čime treba da bude rešen spor dve zemlje koji traje više četvrt veka i otvorena vrata za pregovore Makedonije sa EU i njen ulaz u NATO.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.