Grčka poklanja Srbiji 100 miliona evra za Koridor 10!

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 09.Okt.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka poklanja Srbiji 100 miliona evra za Koridor 10!

ATINA - Potpredsednik Vlade Srbije i ministar ekonomije i regionalnog razvoja Mlađan Dinkić i ministarka spoljnih poslova Grčke Dora Bakojani razgovarali su u Atini o realizaciji "Helenik plana" vlade Grčke, pitanju Kosova i Metohije i međunarodnoj monetarnoj krizi.

Dinkić je zahvalio Grčkoj na tome što je na glasanju u Generalnoj skupštini UN podržala predlog Srbije da se od Međunarodnog suda pravde zatraži pravno mišljenje o jednostranom proglašenju nezavisnosti >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Kosova, javila je grčka novinska agencija ANA.

Dinkić je, takođe, zahvalio Grčkoj na najavi da će, u okviru "Helenik plana", bespovratno dati Srbiji 100 miliona evra za dovršetak južne deonice Koridora 10 prema makedonskoj granici.

On je rekao da je početak izgradnje koridora predviđen za naredno proleće i da će troškovi iznositi oko 600 miliona evra, prenela je grčka agencija ANA.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.