Grčka pobedom nad Nigerijom ostaje u igri

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Jun.2010, 19:46   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka pobedom nad Nigerijom ostaje u igri

BLOMFONTEJN -

Fudbalska reprezentacija Grčke pobedila je danas u Blumfontejnu selekciju Nigerije sa 2:1 (1:1) u drugoj utakmici drugog kola B grupe Svetskog kupa u Južnoj Africi, zabeleživši tako prvi trijumf u istoriji svetskih prvenstava.

Golove su postigli Dimitris Saplingidis u 44. i Vasilis Torosidis u 71. za Grčku i Kalu Uče u 16. minutu za Nigeriju.

Utakmica je odigrana na stadionu "Fri stejt" pred 31.593 gledalaca, a sudio je Oskar Ruis iz Kolumbije.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Žuti kartoni: Ciolis, Papastatopulos, Samaras (Grčka).

Crveni karton: Kaita (Nigerija) u 33. minutu.

Grčka: Corvas, Vintra, Kirjakos, Torosidis, Ciolis, Papadopulos, Papastatopulos (Samaras), Karagunis, Kacouranis, Salpingidis, Gekas (Ninis).

Nigerija: Enijeama, Odija, Šitu, Jobo, Taivo (Ečijele - Afolabi), Uče, Etuhu, Lukman, Kaita, Ajegbeni, Odemvingije (Obasi).

Osvajanjem važnih bodova protiv Nigerije Grčka je ostala u trci za plasman u osminu finala, istovremeno postigavši prvu pobedu na šampionatima sveta. Grčka sada ima tri boda i u poslednjem kolu sastaje sa se prvoplasiranom Argentinom, a u drugom meču igraju Južna Koreja, takođe sa tri boda, i Nigerija koja je bez bodova.

U istoj grupi Argentina je ranije danas u Johanesburgu pobedila Južnu Koreju sa 4:1 (2:1).

Utakmica u Blumfontejnu počela je prema željama Nigerijaca, jer su već u 16. minutu poveli preko Učea koji je iz slobodnog udarca iznenadio i protivničku odbranu i golmana Corvasa. Nigerijci su kontrolisali situaciju na terenu sve do 33. minuta, kada je Sani Kaita nesmotreno zaradio direktan crveni karton zbog šutiranja Torosidisa.

To je potpuno uzdrmalo redove afričkog predstavnika i od tog trenutka kola Nigerijaca krenula su nizbrdo. Grci su zaigrali bolje, brže i agresivnije, pa su preko Saplingidisa poravnali rezultat pred kraj poluvremena.

U nastavku susreta Grci nisu popuštali, rešeni da iskoriste prednost igrača više. I dalje su napadali stvarajući povoljne prilike, a nigerijski golman Enijeama isticao se izvanrednim odbranama.

Ipak, pogrešio je u 71. minutu odbivši loptu posle jednog šuta, što je iskoristio Torosidis i pogodio mrežu donoseći svojoj ekipi vođstvo posle velikog preokreta.

Nigerijci su se dosta trudili, čak su imali par veoma lepih prilika, posebno Jakubu, ali od izjednačenja nije bilo ništa. Grčka je do kraja utakmice igrala dobro i organizovano, pa je zasluženo sačuvala dragocenu prednost izborivši istorijski trijumf na prvenstvima sveta.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.