Izvor: Radio Slobodna Evropa, 31.Avg.2015, 10:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka obalska straža spasila 2.500 izbeglica

Grčka obalska straža saopštila je danas da je tokom vikenda u nekoliko desetina operacija u Egejskom moru spasila skoro 2.500 izbeglica koji iz Afrike i Azije pokušavaju da dođu do Evrope.

Kako je navedeno u saopštenju, obalska straža je od petka do ponedeljka spasila 2.492 osobe u 70 operacija kod istočnih grčkih ostrva Lezbos, Hios, Samos, Agatonizi, Farmakonizi, Kos i Simi.

U odvojenoj spasilačkoj >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Slobodna Evropa << akciji, grčka obalska staža spasila je još 13 osoba koje je su lokalni stanovnici uočili u moru u blizini luke ostrva Hios.

Međunarodna organizacija za migracije (IOM) saopštila je u petak da je do sada u ovoj godini najmanje 218.000 izbeglica stiglo u Grčku. Prema podacima IOM-a, najmanje 2.636 osoba stradalo je u pokušaju da pređe Mediteran.

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčka obalska straža spasila 2.500 izbeglica

Izvor: RTS, 31.Avg.2015

Skoro 2.500 izbeglica koji iz Afrike i Azije pokušavaju da dođu do Evrope spaseno je tokom vikenda u nekoliko desetina akcija grčke obalske straže. Policija bacala šok bombe u sukobu sa izbeglicama na granici sa Makedonijom. ...

Nastavak na RTS...

Grčka obalska straža spasila 2.500 izbeglica

Izvor: Akter, 31.Avg.2015

Grčka obalska straža saopštila je danas da je tokom vikenda u nekoliko desetina operacija u Egejskom moru spasila skoro 2.500 izbeglica..Radi se o iubeglicama koji iz Afrike i Azije pokušavaju da dođu do Evrope...Kako je navedeno u saopštenju, obalska straža je od petka do ponedeljka spasila 2.492...

Nastavak na Akter...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Slobodna Evropa. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Slobodna Evropa. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.