Grčka nudi razmenu iskustava o služenju vojnog roka

Izvor: Vostok.rs, 04.Feb.2021, 17:38

Grčka nudi razmenu iskustava o služenju vojnog roka

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Grčke Jorgosom Diakofotakisom.
Ministar odbrane istakao je, na početku sastanka, tradicionalno dobre i prijateljske odnose dveju zemalja. On je izrazio zahvalnost za kontinuiranu podršku Grčke u očuvanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije. Stefanović je, takođe, izrazio očekivanje da će saradnja u oblasti odbrane dostići nivo sveukupnih odnosa dve zemlje i istakao da je važno da vojna saradnja prati ubrzani tempo ekonomske i političke saradnje dveju zemalja. On je naglasio opredeljenje za intenziviranje saradnje u oblasti odbrane uvažavajući obostrani interes, posebno kada je u pitanju vojno-vojna saradnja, realizacija zajedničkih vojnih vežbi, kao i vojnoekonomska saradnja. Ministar odbrane istakao je i da očekuje da u ovoj godini, u zavisnosti od epidemiološke situacije, bude realizovana poseta ministra nacionalne odbrane Grčke Srbiji. Ambasador Diakofotakis naglasio je da postoje značajni potencijali za kvalitativno unapređenje svih oblasti saradnje, dok je vojno-vojnu saradnju moguće intenzivirati ne samo na bilateralnom već i na multilateralnom planu. Imajući u vidu aktuelno razmatranje ideje o obaveznom služenju vojnog roka u Srbiji, on je predložio i razmenu iskustava u toj oblasti, s obzirom da on u Grčkoj postoji i da će od maja 2021. godine biti produžen sa devet meseci na godinu dana. Ambasador Diakofotakis istakao je i podršku Republici Srbiji u procesu evropskih integracija i angažovanju pod okriljem Zajedničke bezbednosne i odbrambene politike, poput učešća u borbenoj grupi HELBROC, kao i učešću u multinacionalnim operacijama.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sastanak ministra Stefanovića sa ambasadorom Grčke Diakofotakisom

Izvor: Blic, 04.Feb.2021

Potpredsednik Vlade i ministar odbrane dr Nebojša Stefanović sastao se danas sa ambasadorom Republike Grčke Jorgosom Diakofotakisom.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.