Grčka izadala upozorenje

Izvor: B92, 16.Jul.2023, 10:02

Grčka izadala upozorenje

Grčke vlasti objavile su danas upozorenje na veoma visok rizik od požara za šest regione - Atike, centralne Grčke, Peloponeza, Krita, Južnog i Severnog Egeja.

Veoma visok rizik od požara koji podrazumeva kategoriju 4 predviđa se danas za šest regiona Grčke, prema Mapi predviđanja rizika od požara koju je izdao generalni sekretarijat Civilne zaštite Ministarstva za klimatske krize i Civilna zaštita, prenosi Katimerini.

Generalni sekretarijat Civilne zaštite >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i tim koji izdaje Mapu predviđanja požarnog rizika, ističe da će narednih dana opasnost od šumskih požara biti veoma visoka u mnogim delovima zemlјe, jer će postojati povolјni uslovi za njihov nastanak.

Generalni sekretarijat Civilne zaštite Ministarstva za klimatsku krizu i civilnu zaštitu, u saradnji sa Vatrogasnom jedinicom, obavestio je nadležne državne organe uklјučene u službu, kao i regione i opštine iznad regiona, tako da su u pojačanoj pripravnosti civilne zaštite kako bi se odmah pozabavili eventualnim požarnim incidentima.

Preporučeno je građanima da budu posebno oprezni i izbegavaju aktivnosti na otvorenom koje nepažnjom mogu izazvati požar, kao što su palјenje suve trave i granja ili čišćenje ostataka, korišćenje mašina koje izazivaju varničenje, upotreba roštilјa na otvorenom, bacanje upalјenih cigareta.

Pored toga, osoblјe Vatrogasne službe navedenih područnih jedinica je u delimičnoj pripravnosti kako bi se suočilo sa povećanim zahtevima usluga, koji mogu nastati usled veoma visokog rizika od požara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Od Atike do Južnog i Severnog Egeja: Veoma visok rizik od požara za šest regiona Grčke

Izvor: Blic, 16.Jul.2023

Grčke vlasti objavile su danas upozorenje na veoma visok rizik od požara za šest regione - Atike, centralne Grčke, Peloponeza, Krita, Južnog i Severnog Egeja.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.