Grčka i politika: Micotakis i konzervativci odneli ubedljivu pobedu, Cipras podneo ostavku na mesto lidera levičarske Sirize

Izvor: B92, 25.Jun.2023, 15:46

Grčka i politika: Micotakis i konzervativci odneli ubedljivu pobedu, Cipras podneo ostavku na mesto lidera levičarske Sirize

Micotakisova Nova demokratija (ND), dobila je 40,5 odsto glasova u nedelju, što je skoro 23 procenta više od levičarske Sirize, čiji je lider Aleksis Cipras podneo ostavku na čelo ove stranke.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Grčka i politika: Grci biraju narodne poslanike, konzervativci premijera Micotakisa priželjkuju većinsku podršku

Izvor: Radio 021, 25.Jun.2023

Vanredni parlamentarni izbori održani su u maju, konzervativci premijera Kirjakosa Micotakisa osvojili su najveći broj glasova, ali nijedna koalicija nije uspela da formira vladu.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.