Grčka i dalje u paklu VIDEO

Izvor: B92, 13.Avg.2018, 18:57   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka i dalje u "paklu" VIDEO

Šumski požari koji su izbili na grčkom ostrvu Evija jenjavaju, ali još nisu pod punom kontrolom. U oblasti Psahna proglašena je vanredna situacija.

Za sada nema podataka o eventualnim žrtvama.

Žitelji sela Konto Despoti i Stavros u centralnom delu Evije, oko 70 kilometara od Atine, evakuisani su iz predostrožnosti.

Saobraćaj na glavnom putu na ostrvu je zaustavljen, navodi policija i savetuje građanima da za putovanje ka Atini sa severa ostrva >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << koriste trajekte, a ne most na jugu koji spaja Eviju s kopnom.

U gašenju požara koji je zahvatio veliko područje ostrva Evija, učestvuju dva aviona, četiri helikoptera i stotine vatrogasaca i vojnika. Grčka je na poslednjih godina često na udaru požara tokom suvih i toplih leta. U julu ove godine u požaru u selu Mati nedaleko od Atine nastradalo je 94 ljudi.

Opširnije u videoprilogu:

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.