Grčka dodatno pooštrila mere: Zabrana ulaska u zemlju, produžen policijski čas

Izvor: B92, 07.Feb.2021, 20:04

Grčka dodatno pooštrila mere: Zabrana ulaska u zemlju, produžen policijski čas

Grčka je donela novu odluku prema kojoj se sve mere koje važe za ulazak stranih državljana u Grčku se produžavaju do 22.februara.

Ranije danas, Uprava za civilno vazduhoplovstvo Grčke najavila je novo produženje vazdušnih direktiva za ograničenja domaćih letova do 15. februara i međunarodnih letova do 22. februara.

Što se tiče domaćih letova, samo esencijalna putovanja su dozvoljena na svim aerodromima u zemlji i uključuju putovanja iz zdravstvenih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << razloga, u poslovne svrhe, iz objektivnih porodičnih razloga (spajanje porodice) i povratak osoba koj imaju stalni boravak, prenela je ANA.

Kada je reč o međunarodnim letovima, ograničenja su produžena i važiće do ponedeljka, 22. februara u 06:00 ujutru - to je zabrana ulaska u Grčku državljanima trećih zemalja koji nisu zemlje članice Evropske unije i šengenskog sporazuma.

Zabrana se ne odnosi na Britaniju, Singapur, Australiju, Novi Zeland, Ruandu, Južnu Koreju, Tajland, Ujedinjene Arapske Emirate, Rusiju i Izrael.

Svi putnici koji ulaze u Grčku iz bilo koje strane države, uključujući države članice Evropske unije, podležu obaveznim merama predostrožnosti kod kuće ili u mestu privremenog boravka navedenom na obrascu PLF, sedam dana, osim ako ne ostaju u Grčkoj kraće, u kom slučaju privremeno ograničenje važi za taj period, odnosno do njihovog odlaska.

Pored toga, strani putnici će biti podvrgavani nasumičnoj proveri po dolasku i u slučaju da test bude pozitivan na korona virus biće u karantinu 14 dana.

Suspenzija letova između Grčke i Turske je produžena.

Što se tiče međunarodnih putnika, samo oni koji imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sati mogu da uđu u Grčku.

Grčka je u subotu pooštrila epidemiološke mere na teritoriji Atike (uključujući Atinu), Soluna i Halkidikija.

Vlasti su produžile postojeće i dodale nove mere ograničenja za još 10 dana s ciljem da smanje nivo širenja virusa nakon nedavnog porasta broja zaraženih, objavio je dnevnik "Katimerini".

U ovim, kako je ocenjeno, visokorizičnim regijama, vikendom će moći da rade samo prehrambene prodavnice, supermarketi i apoteke, a policijski čas će počinjati umesto u 21 u 18 sati. Zabrana kretanja taje do 6 časova ujutru.

U Grčkoj su u poslednja 24 sata potvrđena 733 nova slučaja koronavirusa, a preminula je 21 osoba, saopštila je Nacionalna organizacija za javno zdravlje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.