Grčka dobila novog šampiona – Gaćinović slavi sa AEK-om

Izvor: B92, 14.Maj.2023, 23:15

Grčka dobila novog šampiona – Gaćinović slavi sa AEK-om

Fudbaleri AEK-a po 13. put su postali šampioni Grčke Superlige.

Ekipa iz Atine je pobedila sa 4:0 Volos i tako i matematički obezbedila novu titulu šampiona zemlje, prvu posle 2018. godine.

Fudbaleri AEK su u poslednjem kolu ušli sa tri boda više u odnosu na Panatinaikos, koji je u poslednjem kolu odigrao nerešeno protiv Arisa.

Strelci za AEK na ovom meču su bili Štefan Cuber, srpski reprezentativac Mijat Gaćinović je postigao drugi gol, dok su do >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << kraja mrežu ekipe Volosa zatresli Pineda i Šimanski.

Treba reći da je AEK ove sezone krenuo da igra na novom stadionu i da je ovo pravi način da se ovaj stadion kruniše novom titulom šampiona države.

AEK će tako u sledećoj sezoni igrati u kvalifikacijama za Ligu šampiona, zajedno sa Panatinaikosom, koji je bio lider pa skoro do samoga kraja, ali izabranici srpskog trenera Ivice Jovanovića na kraju ipak nisu postali šampioni.

U kvalifikacije za Ligu Evrope ide Olimpijakos, koji je bio treći, dok u kvalifikacije za Ligu konferencija idu oba kluba iz Soluna, PAOK koji je bio četvrti i Aris koji je ovu sezonu završio na petom mestu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.