Grčka će podržavati Srbiju u evrointegracijama

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 11.Dec.2019, 13:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka će podržavati Srbiju u evrointegracijama

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin razgovarao je danas sa ministrom nacionalne odbrane Republike Grčke Nikolaosom Panajotopulosom, u okviru zvanične posete predsednika Srbije i vrhovnog komandanta Vojske Srbije Aleksandra Vučića Grčkoj.

Ministar Vulin je zahvalio grčkom kolegi na principijelnoj podršci koju Grčka pruža našoj zemlji u naporima da sva otvorena pitanja na Kosovu i >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << Metohiji rešimo mirnim putem. Takođe, iskazao je podršku Grčkoj u njenim naporima da očuva mir, ali i sopstvene nacionalne interese u regionu istočnog Mediterana, rekavši da će Srbija podržavati integritet Grčke saglasno Konvenciji o pravu mora, kao što to činimo i sa Kiprom.

Ministar Panajotopulos istakao je da dve države imaju mnogo toga što ih povezuje i da će Grčka nastaviti da podržava Srbiju u njenim evropskim integracijama uz dalji razvoj bilateralne i multilateralne saradnje.

Ministri su naglasili da između srpskog i grčkog naroda postoji istorijska bliskost koja je pretočena u sve bolju bilateralnu saradnju u oblasti odbrane.

Sa zadovoljstvom je konstatovano da je vojno-vojna saradnja možda i najrazvijeniji oblik odnosa, imajući u vidu naizmeničnu realizaciju vežbi SOKO u obe države, kao i predstojeće angažovanje pripadnika Vojske Srbije u okviru borbene grupe EU HELBROC. Sagovornici su se saglasili da postoji puno prostora za razvoj vojno-ekonomske, vojno-obrazovne, vojno-medicinske i drugih oblika saradnje.

Ministar Vulin i ministar Panajotopulos složili su se da već početkom naredne godine bude realizovana zvanična poseta ministra nacionalne odbrane Republike Grčke Republici Srbiji što bi bila još jedna prilika za intenziviranje sadržajne bilateralne vojne saradnje, ali i sveukupnih odnosa dve prijateljske zemlje.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Vulin sa grčkim kolegom: Istorijska bliskost pretočena u odličnu vojnu saradnju

Izvor: RTS, 11.Dec.2019

Ministar odbrane Republike Srbije Aleksandar Vulin sastao se sa grčkim kolegom Nikolaosom Panajotopulosom, u okviru zvanične posete predsednika Srbije Aleksandra Vučića Grčkoj. . Vulin je zahvalio grčkom kolegi na principijelnoj...

Nastavak na RTS...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.