Izvor: Southeast European Times, 01.Mar.2010, 22:51   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka će najaviti nove mere

01/03/2010

ATINA, Grčka -- Ministar ekonomije Luka Kaceli rekao je u nedelju (28. februara) da bi Atina mogla uskoro da predstavi nove mere za smanjenje svog deficita. Kaceli je izjavio da će premijer Jorgos Papandreu izraditi dodatne mere vezane za plan štednje u zemlji, u svetlu prošlonedeljne posete finansijskih eksperata EU Atini. Ta grupa je zaključila da koraci koji su do sada preduzeti nisu bili dovoljno jaki da bi se razuverila i umirila globalna finansijska tržišta.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Southeast European Times << />
Takođe u nedelju, nemačka kancelarka Angela Merkel rekla je da bi Grčka trebalo da uradi svoj deo posla kada je u pitanju čišćenje i suoči se sa problemima koji su rezultat njenih ogromnih dugova i budžetskog deficita. Ona je demantovala glasine da je Berlin izdvojio novac iz svog budžeta za 2010. za pružanje finansijske pomoći Atini, ali je dodala da ne odbacuje mogućnost takve pomoći. (AFP, Elefterotipija, Rojters - 28/02/10)

Nastavak na Southeast European Times...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Southeast European Times. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Southeast European Times. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.