Grčka: Vatrogasci se bore sa požarima u Olimpiji i na Eviji (VIDEO)

Izvor: Beta, 05.Avg.2021, 11:21

Grčka: Vatrogasci se bore sa požarima u Olimpiji i na Eviji (VIDEO)

Grčki vatrogasci nastavili su danas da se bore sa požarima u Olimpiji, na poluostrvu Peloponezu, i na ostrvu Evija.Značajne mere preduzete su u Olimpiji da bi se zaštitilo ovo antičko mesto i arheološki muzej.Nakon što je spalio dvadesetak kuća, "požar se sada kreće prema oblasti Lala", planinskom šumskom području severoistočno od Olimpije, rekao je u jutros lokalni zvaničnik za grčku agenciju ANA.Olimpija, obično prepuna turista u ovo doba godine, i šest okolnih mesta evakuisani su juče.Požar od jutros gasi više od 170 vatrogasaca, uz pomoć pedesetak vozila, helikoptera i aviona.Na ostrvu Evija, oko 200 km istočno od Atine, u utorak je izbio veliki šumski požar koji uništio stotine kuća i više od 25.000 hektara borove šume.Obalska straža je evakuisala oko 90 ljudi sa severozapada ostrva, a agencija ANA je javila da su jutros evakuisani žitelji još dva sela na Eviji.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

KONZUL SRBIJE U ATINI OTKRIVA DA LI SU SRPSKI TURISTI BEZBEDNI: Evija bukti, maltemi su velika opasnost (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 05.Avg.2021

"Požari oko Atine su lokalizovani, ponegde i ugašeni, međutim na ostrvu Evija u Egejskom moru još uvek gori", kaže srpski konzul u Atini..Na sreću, mesta u kojima su smešteni Srbi nisu u opasnosti, u stalnom sam kontaktu s njima. Bez obzira na situaciju, jutros su stigli i novi gosti, kaže konzul...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.