Grčka:Uhapšeni članovi Pink pantera

Izvor: B92, 14.Mar.2012, 19:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka:Uhapšeni članovi Pink pantera

Atina -- Grčka policija je uhapsila troje Srba - dva muškarca i jednu ženu za koje sumnja da su pripadnici "Pink pantera", bande poznate po krađama u zlatarama po svetu.

Muškarci su stari između 20 i 36 godina, a uhapšeni su u ponedeljak u Atini nakon pucnjave u kojoj je povređen jedan policajac.

Uhapšena žena ima 43 godine i ona je uhapšena takođe u ponedeljak uveče u stanu u prestonici u kojem je policija pronašla opremu za provale i maskiranje, pištolj >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i lažne putne isprave.

Veruje se da je banda "Pink panteri", prema novinskim izveštajima, izvršila više od 150 pljački u raznim zemljama, uključujući Britaniju, Japan i Švajcarsku, naveo je AFP.

U Rimu je 7. marta uhapšen Mitar Marjanović, jedan od "mozgova" "Pink pantera", nakon pljačke zlatare "Roberto Koin" u centru Rima 1. februara usred dana, kada su odneli robu u vrednosti od milion i po evra.

Lopovi su došli lepo odeveni, glumeći kupce, a Marjanović je napolju čuvao stražu. Oni tokom pljačke nisu nosili rukavice, niti maske na licu.

Italijanski mediji su tada pisali da su članovi organizacije "Pink panter" bivši vojnici iz Srbije i Crne Gore, i da su za 10 godina aktivnosti opljačkali robu u ukupnoj vrednosti od približno 200 miliona evra.

Austrijska policija traga za četvoricom Srba, od kojih su dvojica pripadnici bande "Pink panter", zbog pljački zlatara i draguljarnica u Beču i Salcburgu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.