Grčka: Sukobi na Lezbosu gde stanovnici sprečavaju migrante da se iskrcaju

Izvor: NoviMagazin.rs, 01.Mar.2020, 19:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Sukobi na Lezbosu gde stanovnici sprečavaju migrante da se iskrcaju

Uz povike "Vratite se u Tursku!", grupa stanovnika grčkog ostrva Lezbosa je danas sprečila pedesetak migranata da svojim čamcem pristanu na njihovoj obali posle nekoliko sati na moru, javio je fotoreporter AFP-a.

U luci Termi, meštani gnevni zbog dolaska nekoliko čamaca, sprečili su migrante, među kojima i maloletnike, da se iskrcaju, dovikujući uvrede lokalnom predstavniku Visokog komisarijata UN za izbeglice (UNHCR).

Neki stanovnici su napali novinare i fotoreportere >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << koji su o tome izveštavali, udarajući ih i bacajući im kamere u more.

Na putu do pretrpanog kampa u mestu Moriji, s više od 19.000 migranata, druga grupa meštana s lancima i kamenjem pokušala je da spreči policijske autobuse koji prevoze azilante koji su jutros stigli, prenosi grčka novinska agencija ANA.

Jedan policajac je lakše povređen, kađe ta agencija.

Posle odluke Turske da "otvori granice" prema EU, više migranata nego inače stiglo je danas na grčka ostrva, zahvaljujući i vremenu povoljnom za plovidbu.

Najmanje 500 migranata iskrcalo se u nedelju ujutro na Lezbosu iz desetak čamaca, po podacima AFP-a.

Četiri čamca sa 120 ljudi su pristala na ostrvu Hiosu, a dva sa 80 migranata na Samosu, javlja ANA.

Po grčkoj obalskoj straži, oko 180 migranata stiglo je u subotu na ostrva Lezbos i Samos uprkos jakom vetru, prelazeći morsku granicu između Turske i Grčke.

Stotine stanovnika Lezbosa protestovale su krajem februara protiv izgradnje novog logora za migrante, zahtevajući uklanjanje svih s njihovog ostrva.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Haos u Grčkoj zbog migranata: Tukli i novinare

Izvor: Nezavisne Novine, 01.Mar.2020

Uz povike "Vratite se u Tursku!", grupa stanovnika grčkog ostrva Lezbosa je danas spriječila pedesetak migranata da svojim čamcem pristanu na njihovoj obali posle nekoliko sati na moru.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.