Grčka: Sukob policije i demonstranata protiv vakcinacije

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jul.2021, 07:23

Grčka: Sukob policije i demonstranata protiv vakcinacije

Grčka policija je u Atini upotrebila suzavac i vodeni top da bi rasterala demonstrante koji su protestovali protiv vakcinacije protiv koronavirusa.

Oko 1.500 ljudi učestvovalo je u sredu u protestu ispred parlamenta, drugi put za nedelju dana, protiv grčkog plana vakcinacije protiv kovida-19, preneo je Rojters.

Protest je prošle >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << srede privukao više od 5.000 ljudi, od kojih su neki mahali grčkim zastavama i drvenim krstovima.

Proteste je podstakla vladina odluka o obaveznom vakcinisanju zdravstvenih radnika i zaposlenih u domovima za stare.

Vlada je iznela predlog da bi se i druge grupe, poput učitelja, morale vakcinisati najesen.

Proteklih sedmica raste broj zaraženih u Grčkoj, dok je sredu zabeleženo gotovo 3.000 novih slučajeva, čime se ukupan broj zaraženih od početka pandemije popeo na 463.473.

Umrlo je više od 12.800 osoba.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

VIDEO: Grčka policija suzavcem i vodenim topom na protivnike obavezne vakcinacije

Izvor: Radio 021, 22.Jul.2021

Grčka policija je u Atini upotrebila suzavac i vodeni top da bi rasterala demonstrante koji su protestovali protiv vakcinacije protiv kovida19.

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.