Grčka: Razbijena mreža džeparoša

Izvor: B92, 23.Okt.2013, 17:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Razbijena mreža džeparoša

Atina -- Grčka policija je saopštila da je razbila mrežu od preko 100 džeparoša i lopova koji su u Atini i drugim gradovima u zemlji pljačkali starije ljude i turiste.

U policijskoj operaciji protiv članova grupe, u kojoj su Alžirci, Iračani, Avganistanci, Tunišani, Palestinci, Pakistanci i Sirijci, u ponedeljak je uhapšeno 13 ljudi, a za ostalim osumnjičenima se traga.

"Ovo je jedna od najvećih kriminalnih organizacija koje su do sada raskrinkane", rekao >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << je portparol policije Hristos Partenis, javio je AFP.

U protekle tri godine grupa je izvela više od 380 pljački i krađa samo u prestonici, uglavnom u centru, a delovala je i u drugim mestima, poput Krita, Patrasa, Soluna i drugde.

Mete njihovih napada uglavnom su bili stariji ljudi i turisti u vozilima javnog prevoza, ali su pljačkali i stvari iz automobila, kuća i radnji.

Mnogi osumnjičeni imali su lažne identitete i pretvarali su se da su maloletnici kako bi imali blaži tretman kod vlasti.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.