Grčka: Protest dokera protiv privatizacije luke Pirej

Izvor: Blic, 27.Feb.2014, 01:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Protest dokera protiv privatizacije luke Pirej

Na stotine lučkih radnika održali su danas protest u Atini protiv planova prodaje najvećeg dela državnog udela u Upravi luke Pirej (OLP), koja rukovodi ovim najvećim pristaništem u Grčkoj.

Država planira da proda 67 od ukupno 74 odsto udela koji ima u luci Pirej, izveštava AFP.

Grčki sindikati ističu da će ova prodaja državnog udela u pirejskoj luci privatnim investitorima neminovno dovesti do otpuštanja dela zaposlenih u OLP, kojih ukuno ima 1.100.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << />
Očekuje se da grčki parlament odobri uslove prodaje, kojom će biti obuhvaćeni jedan od tri terminala za kontejnere, terminal za automobile, postrojenja namenjena putničkom saobraćaju i dok za popravku brodova.

Po nalogu tima iz EU i MMF-a, koji pomaže Grčkoj da izađe iz dužničke krize, ova zemlja treba da privatizuje dvanaest luka, uključujući i solunsku. Grčka bi ove godine od privatizacije morala da inkasira 3,5 milijardi evra, a ukupno do 2016. godine 9,5 milijardi evra.

Najčitanije SADA:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.