Grčka: Prevrnuo se čamac sa migrantima, poginulo petoro dece

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 27.Sep.2019, 16:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Prevrnuo se čamac sa migrantima, poginulo petoro dece

Dve žene i petoro dece, među kojima i beba, utopilo se kada se čamac sa migrantima i izbeglicama koji je isplovio iz Turske prevrnuo u blizini grčkog ostrva Kios, saopštila je obalska straža.

Kako se navodi, 12 osoba je spaseno kod ostrva Inuses, na oko osam kilometara od turske obale. Za sada nije poznato da li ima nestalih, preneo je Rojters, napominjući da je ovo incident sa najvećim brojem poginulih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << migranata ove godine u Grčkoj.

Grčka agencija ANA navodi da je spaseno pet muškaraca, tri žene, troje dece mlađe od šest godina, kao i jedno 12-godišnje dete. Obalska straža nije objavila odakle su migranti, ali je grčka agencija prenela nezvanične informacije da su u pitanju turski državljani.

Više od 8.000 ljudi stiglo je u Grčku tokom ovog meseca

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.