Grčka: Novo ograničenje međunarodnih i domaćih letova

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 07.Feb.2021, 17:22

Grčka: Novo ograničenje međunarodnih i domaćih letova

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Grčke najavila je danas novo produženje vazdušnih direktiva za ograničenja domaćih letova do 15. februara i međunarodnih letova do 22. februara.

Što se tiče domaćih letova, samo esencijalna putovanja su dozvoljena na svim aerodromima u zemlji i uključuju putovanja iz zdravstvenih razloga, u poslovne svrhe, iz objektivnih porodičnih razloga (spajanje porodice) i povratak osoba koji imaju stalni boravak, prenela je ANA.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
Kada je reč o međunarodnim letovima, ograničenja su produžena i važiće do ponedeljka, 22. februara u 06:00 ujutru - to je zabrana ulaska u Grčku državljanima trećih zemalja koji nisu zemlje članice Evropske unije i šengenskog sporazuma.

Zabrana se ne odnosi na Britaniju, Singapur, Australiju, Novi Zeland, Ruandu, Južnu Koreju, Tajland, Ujedinjene Arapske Emirate, Rusiju i Izrael.

Svi putnici koji ulaze u Grčku iz bilo koje strane države, uključujući države članice Evropske unije, podležu obaveznim merama predostrožnosti kod kuće ili u mestu privremenog boravka navedenom na obrascu PLF, sedam dana, osim ako ne ostaju u Grčkoj kraće, u kom slučaju privremeno ograničenje važi za taj period, odnosno do njihovog odlaska.

Pored toga, strani putnici će biti podvrgavani nasumičnoj proveri po dolasku i u slučaju da test bude pozitivan na korona virus biće u karantinu 14 dana.

Suspenzija letova između Grčke i Turske je produžena.

Što se tiče međunarodnih putnika, samo oni koji imaju negativan PCR test ne stariji od 72 sati mogu da uđu u Grčku.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

NOVO NEPRIJATNO IZNENAĐENJE ZA SVE KOJI PUTUJU U GRČKU: Uvedene nove mere za putnike iz inostranstva!

Izvor: SrbijaDanas.com, 07.Feb.2021

Uprava za civilno vazduhoplovstvo Grčke najavila je danas novo produženje vazdušnih direktiva za ograničenja domaćih letova do 15. februara i međunarodnih letova do 22. februara...Što se tiče domaćih letova, samo esencijalna putovanja su dozvoljena na svim aerodromima u zemlji i uključuju putovanja...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.