Grčka: Nađeno 67 migranata u brodiću

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Avg.2016, 10:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Nađeno 67 migranata u brodiću

Grčka obalska straža otkrila grupu od 67 migranata koji su se krili u brodiću koji je plovio Egejskim morem, saopštile su danas grčke vlasti.

Među pronađenim migrantima je 60 muškaraca, pet žena i dvoje dece, prenosi AP.

Obalska straža je presrela brodić u blizini ostrva Amorgos, u istočnom delu Egejskog mora, koje je najčešća >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ruta kojom migranti pokušavaju da iz Turske, preko Grčke stignu u Evropsku uniju.

Prema sporazumu EU sa Turskom o zaustavljanju priliva migranata, izbeglice koje su stigle posle 20. marta mogu biti vraćene u Tursku osim ukoliko uspešno podnesu zahtev za azil u Grčkoj.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.