Grčka: Moguće ublažavanje propisa o pušenju

Izvor: Blic, 19.Nov.2010, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Moguće ublažavanje propisa o pušenju

Ministarstvo zdravlja Grčke planira da ublaži odredbe o opštoj zabrani pušenja, koja se primenjuje od septembra, zbog "ogromnog pritiska" vlasnika barova i restorana, koji tvrde da ih novi propis i ekonomska kriza, uništavaju, piše današnji "Katimerini".

Prema izvorima atinskog dnevnika, ministarstvo planira da dozvoli pušenje i kafićima i barovima posle 21 čas, uz zadržavanje zabrane za restorane. U takvoj situaciji, kafići i barovi, prema amandmanima koji su, >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << navodno, u pripremi, ne bi smeli da uslužuju goste mlađe od 18 godina.

Ministarstvo zdravlja je, prema rečima sekretara Antonisa Dimopulosa, zasuto žalbama vlasnika i kafića, koji navode da ih zabrana pušenja gura u bankrot.

"Ne možemo da ignorišemo realnost", izjavio je on, dodavši da nije očekivan toliki pritisak vlasnika ugostiteljskih objekata.

Neizvesno je, međutim, da li će ublažavanje odredbi o pušenju proći, pošto Grčka ima obavezu da svoje propise usaglasi sa standardima koje je propisala Evropska komisija.

Ako promena bude, one će, najverovatnije, biti objavljene prve nedelje u decembru, posle konferencije o pušenju, koju će u Atini organizovati Ministarstvo zdravlja u saradnji sa stručnjacima sa Univerziteta Harvard.

Nastavak na Blic...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

PUŠENJE U GRČKOJ SAMO POSLE DEVET UVEČE

Izvor: Kurir, 19.Nov.2010

ATINA - Ministarstvo zdravlja Grčke planira da ublaži odredbe o opštoj zabrani pušenja, koja se primenjuje od septembra, zbog "ogromnog pritiska" vlasnika barova i restorana, koji tvrde da ih novi propis i ekonomska kriza, uništavaju, piše Katimerini...Prema izvorima atinskog dnevnika, ministarstvo...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.