Grčka: Letele vatrene bombe, kamenice...FOTO

Izvor: Mondo, 17.Nov.2018, 22:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Letele vatrene bombe, kamenice...FOTO

U Atini i Solunu sukobili su se pripadnici bezbednosnih snaga i anarhista tokom obeležavanja godišnjice studentske pobune 1973. godine protiv vojne hunte, saopšteno je iz grčke policije.

U Atini je oko 300 anarhista podiglo barikade i bacalo vatrene bombe i kamenice na policiju, koja je odgovorila suzavcem i šok bombama, dok se u Solunu policija suočila sa oko 200 anarhista.

Neredi u Solunu! FOTO, VIDEO

Anarhisti su napali policajce >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << na stanici podzemne željeznice u Atini i tom prilikom je uhapšeno osam osumnjičenih.

Marš ka američkoj Ambasadi uglavnim je protekao mirno.

Najmanje 24 osobe poginule su 1973. godine prilikom vojnog sloma pobune studenata u Atini. Taj događaj se uglavnom smatra početkom sloma vojne hunte i povratka demokratije u Grčku.

U proteklih nekoliko godina demonstranti su koristili godišnjicu za izražavanje nezadovoljstva zbog mjera štednje koje su Grčkoj uveli međunarodni kreditori nakon izbijanja finansijske krize,
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.