Grčka:Investitorima dozvola boravka

Izvor: B92, 22.Apr.2013, 16:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka:Investitorima dozvola boravka

Atina -- Državljani iz zemalja koje nisu članice EU, a koji kupuju imovinu za više od 250.000€ u Grčkoj, moći će da dobiju dozvolu boravka na pet godina.

Odlukom da se vize odobre poslovnim ljudima koji žele da ulože kapital u Grčku ima za cilj podsticanje investicija, rečeno je na konferenciji o mogućnostima investiranja, prenela je grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << agencija ANA.

Postoji velika zainteresovanost ruskih, kineskih, američkih i arapskih državljana za kupovinu imovine u Grčkoj, bilo kao turističke investicije bilo kao kuće za odmor, a odobravanje viza investitorima i članovima njihovih porodica predstavljaće značajan podsticaj budućim ulaganjima.

Odluka stupa na snagu krajem aprila, a generalni sekretar ministarstva unutrašnjih poslova Angelos Sirigos je rekao da se zahtev za vizu odobrava u roku od 15 dana. On je rekao da je prema prethodnoj proceduri, u slučaju direktnih stranih investicija koje prelaze vrednost od 300.000 evra, samo investitor dobijao boravišnu dozvolu.

Predsednik Atinske privredne i industrijske komore Konstantin Mihalos je rekao da je kredibilitet zemlje u inostranstvu povećan i da će ova mera stvoriti povoljnije uslove za investiranje tako da je od velike važnosti da se gradjanima iz zemalja koje nisu članice EU omogući da ulože svoj kapital u nekretnine u Grčkoj što će se naročito povoljno odraziti na razvoj turizma.

Na taj način će se povećati konkurentnost Grčke u odnosu na druge zemlje EU koje nude slične olakšice kao što su Madjarska, Španija i Portugal, dodao je on.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.