Grčka: Budžetski suficit 382 miliona evra

Izvor: Capital.ba, 15.Jul.2019, 15:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grčka: Budžetski suficit 382 miliona evra

ATINA, Vlada Grčke ostvarila je primarni budžetski suficit od 382 miliona evra u prvoj polovini godine, što je daleko iznad zadatog cilja, zahvaljujući većim prihodima, pokazuju danas objavljeni podaci Ministarstva finansija. Vlada je u ovom periodu očekivala deficit od 1,57 milijardi evra, što znači da je meta premašena za 1,95 milijardi evra. U ovaj suficit nisu uračunati budžeti fondova za socijalnu zaštitu i lokalnih uprava. Objavljeni broj je drugačiji od rezultata koji su dobili >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << strani kreditori Grčke, ali ukazuju na stanje finansija ove zemlje. Poreski prihod od januara do juna bio je 23,4 milijarde evra, odnosno za 1,9 milijardi više od cilja. Potrošnja je iznosila 26,1 milijardu evra, što je za 191 milion manje od određenog cilja. Prema budžetu za 2019. godinu, vlada je projektovala primarni budžetski suficit u iznosu od 3,6 odsto ovogodišnjeg domaćeg proizvoda. Kreditori su postavili cilj da Grčka ostvari primarni suficit od 3,5 odsto domaćeg proizvoda. Srna Чланак Grčka: Budžetski suficit 382 miliona evra се појављује прво на INFORMACIJA JE KAPITAL - Capital.ba.

Nastavak na Capital.ba...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Nova vlada: Naš cilj su zdrave finansije i brži ekonomski rast

Izvor: B92, 16.Jul.2019, 11:48

Nova grčka konzervativna vlada nastojaće da ubrza ekonomski rast i održi zdrave javne finansije, izjavio je grčki ministar finansija Kristos Stajkuras..."Naš ključni strateški cilj su više stope privredne ekspanzije, kao i zdrave javne finansije i stabilan bankarski sektor", rekao je ministar...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.