Izvor: Radio 021, 21.Maj.2020, 19:51

Grčka 15. juna otvara granice za turiste

U planu "Obnova turizma", koji je predstavio grčki ministar turizma Hari Teoharis ističe se da će od 15. juna Grčka dozvoliti ulazak turistima u početku iz zemalja izabranih na osnovu "epidemioloških kriterijuma".

Štaviše, grčki ministar turizma je rekao da turisti koji dolaze u Grčku neće morati da se testiraju na korona virus pre putovanja, niti će biti u karantinu po dolasku, preneo je Grik siti tajms.

Prve zemlje čijim turistima će Grčka >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio 021 << dozvoliti da dođu, a koje imaju dobre epidemiološke kriterijume su Srbija, Kipar, Izrael, Kina, Japan, Australija, Norveška, Danska, Austrija, Bugarska, Rumunija, Albanija, Severna Makedonija, Bosna i Hercegovina, Hrvatska, Poljska, Mađarska, Slovačka i Češka.

U Grčkoj su u protekla 24 časa od kovida 19 preminule dve osobe, dok su se tri zarazile, saopštio je portparol grčkog Ministarstva zdravlja Sotiris Ciodras, čime je ukupan broj preminulih porastao na 168, a zaraženih na 2.853.

Na respiratorima se nalazi 21 lice, njihov prosek godina je 72 i osam od njih su žene. Većina njih, 95,2 odsto ima druga oboljenja i stari su preko 70 godina.

Sa odeljenja intezivne nege pušteno je kući 98 pacijenata, a ukupan broj testiranih osoba u Grčkoj je 144.078.

Autor: Tanjug

Preuzimanje delova teksta ili teksta u celini je dozvoljeno bez ikakve naknade, ali uz obavezno navođenje izvora i uz postavljanje linka ka izvornom tekstu na www.021.rs. Preuzimanje fotografija je dozvoljeno samo uz saglasnost autora.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio 021...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio 021. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio 021. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.