Grci ulaze na Aerodrom Nikola Tesla

Izvor: B92, 27.Jul.2023, 09:33

Grci ulaze na Aerodrom "Nikola Tesla"

Grčka kompanija "GoldAir Handling" registrovana u Srbiji objavila je oglase za više otvorenih pozicija u domenu opsluživanja putnika na beogradskom aerodromu.

Konkursi za posao otvoreni su do 4. avgusta.

Objavljivanje pomenutih oglasa predstavlja prvo javno zabeleženo širenje neke kompanije u ovom domenu na aerodromu „Nikola Tesla“ od odluke Direktorata civilnog vazduhoplovstva 10. jula da stavi van snage ograničenje broja hendlera na ovom aerodromu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 <<
2GoldAir traži" deputy station menadžere, station menadžere, ček-in agente," passenger i ramp services duty officer" i "ramp/load control" agente, piše TangoSix.

Iako objavljivanje ovolikog broja otvorenih pozicija odjednom nesumljivo predstavlja najveće širenje neke hendling kompanije od odluke 10. jula, ipak se ne radi o poslovima koji neposredno opslužuju putničke avione kada je u pitanju prtljag. Stoga je trka za još jednog većeg hendlera koji bi mogao, pored "Belgrade Airport" i kompanije "Sky Partner" da pomogne "Er Srbiji" i dalje otvorena.

"GoldAir" poseduje dozvolu DCV-a za opsluživanje putnika, prihvat i otpremu predatog prtljaga kao i prihvat i otpremu letelica na platformi. Međutim, kako "Tango Six" saznaje, oprema potrebna za otpremu prtljaga koju kompanija poseduje nije blizu raspoloživosti za korišćenje.

Ovo ostavlja još samo "Menzies Aviation" kao opciju koja se eventualno može dogovoriti sa "Er Srbijom" ukoliko se situacija sa "Belgrade Airportom" ne popravi. Ukoliko se ta saradnja i uspostavi, gotovo je sigurno da se to neće dogoditi u ovoj letenjoj IATA sezoni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.