Sutra u Grčkoj novi generalni štrajk

Izvor: S media, 19.Maj.2010, 15:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sutra u Grčkoj novi generalni štrajk

Jednodnevni generalni štrajk u Grčkoj, koji su najavili najveći sindikati zaposlenih, blokiraće sutra rad javnih službi i saobraćaj, osim avionskog, koji će se odvijati po planu.

Biće to prva masovna obustava rada posle 5. maja, kada je od gasne bombe bačene u filijalu jedne banke u Atini stradalo troje zaposlenih.

Generalna konfederacija grčkih radnika (GSEE) i sindikat zaposlenih u javnom sektoru (ADEDY) zakazali su i masovni protest na ulicama >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Atine protiv mera štednje koje je vlada socijalističkog PASOK-a preduzima u cilju prevladavanja duboke ekonomske krize u zemlji.

Sve škole i državne institucije biće zatvorene, a bolnice će svoj obim posla svesti na zakonski minimum.

GSEE i ADEDY već su, kako prenose mediji, najavili i novi štrajk za jun.

Evropska unija i Medjunarodni monetarni fond odobrili su Grčkoj 110 milijardi evra pomoći, ali od vlade traže da nizom oštrih propisa smanji preveliku potrošnju zbog koje je zemlja dovedena na ivicu bankrota.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na S media...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.