Grci puštaju na slobodu uhapšene navijače Dinama?

Izvor: B92, 08.Dec.2023, 13:01

Grci puštaju na slobodu uhapšene navijače Dinama?

Grčke vlasti donele su odluku o puštanju na slobodu uz kauciju 20 navijača zagrebačkog fudbalskog kluba Dinamo, prenose hrvatski mediji.

Oni se u zatvoru nalaze od avgusta u toj zemlji zbog nereda u Atini u kojima je smrtno stradao grčki navijač.

"Prvih deset ili 20 bi moglo na slobodu u ponedeljak najranije. Za ostale se nadamo da će biti nakon toga", rekao je advokat hrvatskih navijača Atanos Kaimenakis za Jutarnji list.

On je precizirao da >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << sledi procedura polaganja kaucije. Jutarnji list navodi i da su pripadnicima navijačke grupe Bad Blue Boys (BBB) odobreni zahtevi za puštanje na slobodu uz kauciju od 1.000 evra i zabranu ulaska u Grčku radi gledanja sportskih utakmica.

Ukupno je 95 hrvatskih navijača podnelo zahteve za puštanje iz zatvora, navodi zagrebački list na portalu. Očekuje se da će grčki sud o ostalim zahtevima odlučivati tokom dana po redu njihovog podnošenja.

Navijač fudbalskog kluba AEK Mihalis Kacuris ;ubijen je 7. avgusta u neredima uoči kvalifikacione utakmice za Ligu prvaka, a potom su u Grčkoj uhapšena 102 navijača zagrebačkog Dinama koji su od tada u zatvorima u Grčkoj.

Njih terete za 11 krivičnih i prekršajnih dela. Ono najteže, ubistvo navijača AEK-a uoči utakmice s Dinamom, odbačeno pošto je DNK analiza pokazala da grčkog navijača nije ubio ni jedan od pritvorenih Bad Blue Boys- a, preneli su hrvatski mediji. Poslednjih dana svi osumnjičeni hrvatski državljani su ispitani na grčkim sudovima i odbacili su krivicu. ;

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Povezane vesti

Ubistvo navijača u Grčkoj: Prvih 20 hrvatskih navijača uskoro na slobodi, kaže njihov advokat

Izvor: Danas, 08.Dec.2023

ORESTIS PANAGIOTOU/EPA-EFE/REX/ShutterstockPrivođenje navijača Dinama u Atini Tekst je ažuriran 8. decembra 2023. Manje od pola godine posle ubistva navijača atinskog AEK-a Mihalisa Kacurisa uoči utakmice protiv zagrebačkog Dinama, grčke vlasti donele su odluku o puštanju 20 hrvatskih navijača...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.