Grci počeli strože da kažnjavaju huligane – AEK prvi sankcionisan po novom zakonu

Izvor: B92, 15.Feb.2024, 00:22

Grci počeli strože da kažnjavaju huligane – AEK prvi sankcionisan po novom zakonu

Košarkašk klub AEK kažnjen je jednom utakmicom igranja pred praznim tribinama zbog nedoličnog ponašanja svojih navijača na meču sa Panatinaikosom.

Nezadovoljni jednom sudijskom odlukom, navijači domaćeg tima su pobacali tvrde predmete na teren - zbog čega se sada u Grčkoj izriče stroža kazna.

Novi zakon o nasilju na sportskim priredbama, koji je nedavno stupio na snagu, donet je nakon što je u decembru preminuo policajac u neredima navijača Panatinaikosa >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << i Olimpijakosa pred odbojkaški derbi.

Od tada sve fudbalske utakmice u Grčkoj igraju se bez prisustva navijača.

U međuvremenu, vlada je uvela niz hitnih mera kako bi obezbedila veću sigurnost i bezbednost navijačima, a jedna od obaveza svih učesnika fudbalske Superlige je da pokriju kamerama svaki ugao stadiona.

Takođe., promenjen je i način kpovine karata za utakmice - ubuduće će to navijači moći samo onlajn.

Strogoću novog zakona na kraju je prvi platio Košarkaški klub AEK zbog ispada svojih navijača koji su, kako se navodi u objavi KS Grčke, na teren ubacivali predmete koji su mogli da povrede aktere utakmice.

Zbog toga, košarkaši ovog kluba naredni meč igrače pred praznom halom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.