Izvor: MozzartSport.com, 03.Jul.2020, 17:07

Grci najavljuju: Vladimir Štimac ostaje u Zvezdi

SDNA javlja da je sve blizu realizacije

Kako piše grčki sajt SDNA, poslovično dobro obavešten u košarkaška dešavanja u Evropi, Vladimir Štimac će najverovatnije nositi dres Crvene zvezde i sledeće sezone. Dve strane su blizu dogovora.

Dolazak Saše Obradovića doneo ne svež vazduh u Crvenu zvezdu, a lestvica se postavlja visoko. U tom kontekstu, crveno-beli su doveli Lendrija Noka, Džordana Lojda i Korija Voldena, >> Pročitaj celu vest na sajtu MozzartSport.com << ali tu nije kraj potezima.

SDNA ističe da Zvezda sprema sastav za sledeću sezonu sa Štimcem uljučenim u projekat. Nije se navodno samo pričalo o nastavku saradnje, već je posle serije kontakata poslednjih dana sve veoma blizu dogovora što bi zadržalo Štimca u Beogradu i u sezoni 2020/2021.

Štimac je stigao u Zvezdu tokom sezone 2019/2020 i doprineo je porastu kvaliteta igara crveno-belih tako što je prosečno davao 11 poena i imao šest skokova u proseku u Evroligi.

Navodno Obradović ima visoko mišljenje o borbenom duhu Štimca kao i o svemu što on donosi na teren. Očigledno sve ide ka tome da ćemo gledati njihovu saradnju u toku sledeće sezone.

Štimac ima 32 godine i u karijeri je nosio dres brojnih timova. Igrao je za Beovuk, Žalgiris, Crvenu zvezdu, Ventspils, Nimburk, Olin, Banvit, Unikahu, Bajern, Estudijantes, pa se vratio u Zvezdu, potom igrao za Bešiktaš, Anadolu Efes, Turk Telekom, Fenerbahče, a od prošle godine je i treći put stigao među crveno-bele.

Sa reprezentacijom Srbije Štimac je osvojio srebro na Olimpijskim igrama, Svetskom prvenstvu i Evropskom prvenstvu, a ima i dva zlata sa Univerzijade, kao i zlato sa Evropskog prvenstva za igrače do 20 godina održanog 2007. godine.

Tagovi:

Favoriti i notifikacije:

Tagovi:
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na MozzartSport.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta MozzartSport.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta MozzartSport.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.