Grci ka Đevđeliji poslali još 3.000 migranata

Izvor: Mondo, 25.Avg.2015, 11:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci ka Đevđeliji poslali još 3.000 migranata

U Đevđeliju, na jugu Makedonije, do večeras će stići oko 3.000 migranata.

Foto: DIMITRIJE NIKOLIC / bb Policajac pomaže migrantima u Miratovcu kod Preševa.

Migranti će do grčko-makedonske granice biti prevezeni vozom iz Soluna, javili su makedonski mediji.

U luku u Pireju danas je trajektom stiglo oko 2.500 migranata iz Sirije, koji su bili smešteni na ostrvu Lezbos. Oni su prethodnih dana stigli iz Turske sa 14 brodova.

Makedonija je u >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << blizini granice sa Grčkom na površini od oko hiljadu metara kvadratnih postavila šatore i montažne objekte za prihvat izbeglica.

Makedonski ministar odbrane Zoran Jolevski rekao je da će taj centar moći da primi 4.000 izbeglica, koji ulaze u Makedoniju. Migrante iz Makedonije upućuju prema Srbiji.

Njima prethodno budu izdate potvrde o azilu s kojima se u Makedoniji mogu zadržati 72 sata.

Makedonski MUP je u prethodna dva meseca, od kada je stupio na snagu Zakon o azilu, potvrde za priznavanja prava na azil izdao za oko 45.000 stranih državljana.

Makedonija je u četvrtak, 20. avgusta, zbog velikog priliva migranata proglasila vanrednu situacija na granici sa Grčkom i sa Srbijom.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

U Đevđeliju stiže 3.000 izbeglica

Izvor: Blic, 25.Avg.2015

U Đevđeliju, na jugu Makedonije, do večeras će stići oko 3.000 migranata...Izbeglice će do grčko-makedonske granice biti prevezeni vozom iz Soluna, javili su makedonski mediji...U luku u Pireju danas je trajektom stiglo oko 2.500 migranata iz Sirije, koji su bili smješteni na ostrvu Lezbos. Oni...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.