Grci izgubili pola milijarde za nedelju dana: Turizam kleca zbog bankrota jedne firme

Izvor: B92, 29.Sep.2019, 14:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci izgubili pola milijarde za nedelju dana: Turizam kleca zbog bankrota jedne firme

Atina -- Turizam u Grčkoj je pretrpeo udarac od pola milijarde evra zbog bankrota velike britanske turističke grupacije "Tomas Kuk".

Ovu informaciju potvrdio je grčki ministar turizma Haris Teoharis.

Ministar je najavio pomoć Vlade turističkim preduzećima i zaposlenima.

Vlada je već pokrenula mere za očuvanje radnih mesta onih koji bi bez toga mogli ostati bez posla zbog bankrota agencije.

Turističkim firmama se plaćanje PDV-a >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << odlaže ;za šest meseci srazmerno procentu prometa koji je svaka od njih imala s agencijom u stečaju, a pogođenim kompanijama nudi se i beskamatna kreditna podrška Grčke banke za razvoj.

Hitnim zakonskim aktom Ministarstvo rada će olakšati isplatu naknade za nezaposlene i produžiti plaćanje te naknade za jedan mesec. Te povoljnosti će imati oni koji su već otpušteni iz kompanija povezanih s poslovanjem "Tomasa Kuka".

Vlada priprema i pojednostavljenje postupka otpisa nenaplativih kreditnih potraživanja na osnovu faktura "Tomasa Kuka".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Grčki turizam gubi 500 miliona evra

Izvor: Kamatica.com, 30.Sep.2019, 00:01

Stečaj britanske putničke kompanije Tomas Kuk najteži je udarac Grčkoj od finansijske krize 2008. godine. On bi mogao da napravi gubitke u turističkom sektoru do 500 miliona evra, upozorili su grčki mediji..

Nastavak na Kamatica.com...

Grci izgubili pola milijarde za nedelju dana: Turizam kleca zbog bankrota jedne firme

Izvor: Kamatica.com, 30.Sep.2019

Turizam u Grčkoj je pretrpeo udarac od pola milijarde evra zbog bankrota velike britanske turističke grupacije "Tomas Kuk"..

Nastavak na Kamatica.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.