Grci hoće da ulažu u Voćar iz Merošine

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Apr.2021, 13:12

Grci hoće da ulažu u "Voćar" iz Merošine

Grčka kompanija "Agifreda" zainteresovana je za ulaganje u našu prehrambenu industriju "Voćar" iz Merošine, saopštilo je Ministarstvo poljoprivrede posle današnjeg sastanka ministra Branislava Nedimovića i grčkog ministra ruralnog razvoja i hrane Spiliosa Livanosa.

Pored razgovora o ukupnom unapređenju saradnje između dveju zemalja, kako je saopšteno, tema razgovora bile su i zainteresovanost grčkih kompanija za ulaganje u srpsku prehrambenu industriju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine <<
"Ministar Livanos je na sastanku preneo nameru jedne od najpoznatijih grčkih kompanija za preradu voća i povrća 'Agrifreda' da investira u poznatu srpsku fabriku za preradu voća 'Voćar' iz Merošine koja se već nekoliko godina nalazi u stečaju", navodi se u saopštenju.

Ističe se da bi se realizacijom takve investicije ponovo obezbedio siguran plasman za sve proizvođače voća, posebno višanja sa juga Srbije, jer "Agrifreda" izvozi prerađeno voće i povrće u Nemačku, Francusku i Italiju, ali i na Bliski Istok.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

Grci hoće da ulažu u "Voćar" iz Merošine

Izvor: B92, 05.Apr.2021

Beograd -- Grčka kompanija "Agifreda" zainteresovana je za ulaganje u našu prehrambenu industriju "Voćar" iz Merošine...To je saopšteno iz Ministarstva poljoprivrede posle današnjeg sastanka ministra Branislava Nedimovića i grčkog ministra ruralnog razvoja i hrane Spiliosa Livanosa...Pored razgovora...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.