Grci grade Koridor 10 od Vranja do Bujanovca

Izvor: S media, 19.Nov.2010, 15:38   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Grci grade Koridor 10 od Vranja do Bujanovca

Ugovor za izgradnju autoputa na Koridoru 10, od Vranja do Bujanovca u dužini od osam kilometara, potpisan je danas u Vladi Srbije sa grčkom kompanijom "Aktor", koja bi taj posao trebalo da završi u proleće 2012. godine.

Reč je o deonici Donji Neradovac - Srpska kuća, koja će biti finansirana iz donacije grčke Vlade, posredstvom >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << Helenik (HiPERB) plana u vrednosti od 21,84 miliona evra.

Član Upravnog odbora preduzeća Koridor 10 Nenad Ivanišević izjavio je da je eksproprijacija zemljišta u potpunosti završena i da bi pripremni radovi trebalo da počnu za oko dve nedelje, uz rok za izgradnju od 18 meseci.

Koridor 10 neće biti gotov pre 2013. godine

Ugovor su potpisali državni sekretar u Ministarstvu ekonomije i nacionalni koordinator plana HiPERB Vesna Arsić, nacionalni koordinator za HiPERB Konstantin Papadopulos, član Upravnog odbora "Koridor 10" Nenad Ivanišević i predsednik Odbora direktora kompanije "Aktor" Dimitrios Kutras, u prisustvu ministra za infrastrukturu Milutina Mrkonjića.

Mrkonjić je izjavio da će izgradnja Koridora 10 u Srbiji značajno napredovati početkom izgradnje deonice od Vranja do Bujanovca, što je i prva deonica koju finansira HiPERB na jugu Srbije.

Tanjug
Pogledaj vesti o: Vranje

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.