Gardijan: Micotakis ne želi da gubi vreme

Izvor: B92, 13.Jul.2019, 21:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Gardijan: Micotakis ne želi da gubi vreme

Nije prošlo ni nedelju dana od kad je novi grčki premijer Kirijakos Micotakis preuzeo dužnost, a već radi punom parom, piše "Gardijan" .

Gardijan navodi da je lider Nove demokratije najavio da parlament neće imati letnju pauzu jer nema vremena za gubljenje.

Do srede, kada se njegov kabinet od političara, tehnokrata i bivših socijalista reformatora prvi put sastao, filozofija njegove vlade desnog centra postala je jasna: ministri neće samo postavljati ciljeve, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << već će njihov rad biti predmet kontrole.

Pred ministrima na prvoj sednici bile su plave fascikle sa referentnim ciljevima. Kao i u svakom dobrom biznisu, izveštaji o napretku moraju da se čuvaju, navodi britanski list.

Za mnoge Grke ovaj nov stil nije puka simbolika. Prvu vladu posle izlaska iz krize smatraju početkom nove ere, prelaskom psihološkog praga nakon decenije depresije izazvane štednjom, strahom od bankrota i dužničke krize.

"Ono što vidimo je nova generacija političara, obrazovanih na Harvardu, orijentisanih na rezultate sa više tehnokratskim pristupom. On kao da želi da vodi Grčku kao poslovni projekat uz rizik da uvredi neke iz stare garde u svojoj stranci", kaže Pantelis Kapsis, ugledni politički novinar govoreći o Micotakisu.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.