GRČKU ZADESILA NOVA VELIKA TRAGEDIJA: Broj poginulih dostigao skoro 80, strahuje se da ima još - proglašena trodnevna žalost

Izvor: SrbijaDanas.com, 15.Jun.2023, 09:39

GRČKU ZADESILA NOVA VELIKA TRAGEDIJA: Broj poginulih dostigao skoro 80, strahuje se da ima još - proglašena trodnevna žalost

To je najveća nesreća sa migrantima u Grčkoj od početka ove godine.

Najmanje 79 migranata je poginulo, a nekoliko stotina se vodi kao nestalo nakon brodoloma ribarskog broda koji je potonuo u blizini Grčke, u međunarodnim vodama kod Peloponeza, saopštile su grčke vlasti.

To je najveća nesreća sa migrantima u Grčkoj od početka ove godine, a privremeni grčki premijer Joanis Sarmas proglasio je trodnevnu nacionalnu žalost, preneo je AP.
>> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << />
Do sada je spaseno 104 ljudi, ali nije poznato koliko se osoba nalazilo na brodu kada je potonuo u sredu, naveli su grčki zvaničnici, preneo je Katimerini.

- Strahujemo da će broj poginulih porasti - rekao je jedan od grčkih zvaničnika.

Istraga Obalske straže je u toku, a prema dostupnim informacijama, na ribarskom brodu, dugačkom 30 metara, u trenutku prevrtanja blizu grada Pilosa, nalazilo se najmanje 400 ljudi.

Prema navodima televizije ERT, brod je isplovio iz libijskog grada Tobruka, a većinu putnika činili su mladići u 20-im godinama.

Grčke vlasti pretpostavljaju da je ribarski brod koji je plovio ka Italiji krenuo iz Tobruka u Libiji. Preživeli su prebačeni u grad Kalamata. Do sada je tokom ove godine oko 72.000 migranata stiglo u Italiju, Španiju, Grčku, Maltu i Kipar, prema podacima Ujedinjenih nacija.
Pogledaj vesti o: Grčka

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.